Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
Decembrie 17, 2017, 05:41:13
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creeaza un cont
Noutati: www.contabile.ro Oferim contabilitate la cele mai bune preturi.

-Intra aici pentru o oferta tentanta privind servicii contabile externalizate.-

eMAG - Furnizorul solutiilor complete!

Firma contabilitate Bucuresti

Forum contabilitate Contabile.ro  |  C.E.C.C.A.R.  |  Informatii diverse  |  Subiect: CECCAR a fost sanctionat de Consiliul Concurentei. Amenda este de 950.0000 euro 0 Utilizatori si 1 Vizitator pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: [1] Imprima
Autor Subiect: CECCAR a fost sanctionat de Consiliul Concurentei. Amenda este de 950.0000 euro  (Citit de 10474 ori)
cabo
Global Moderator
Hero Member
*****
Deconectat Deconectat

Mesaje: 186Vezi Profilul
« : Octombrie 26, 2010, 12:30:09 »

Consiliul Concurentei a amendat CECCAR cu aproape un milion de euro

Consiliul Concurentei a sanctionat corpul expertilor contabili si contabililor autorizati din Romania (CECCAR) cu o amenda in valoare de 4,05 milioane lei (aproximativ 950.000 euro) pentru fixarea tarifelor aplicate de membrii sai.

Autoritatea de concurenta a aratat ca CECCAR a stabilit onorariile percepute de membrii sai inca din anul 2001, chiar daca in anul 2000 Corpul fusese avertizat sa nu adopte un astfel de act.

sursa HotNews.ro: http://economie.hotnews.ro/stiri-consumator-7968327-consiliul-concurentei-amendat-ceccar-aproape-milion-euro.htm?cfnl=
« Ultima modificare: Octombrie 26, 2010, 12:40:56 de catre Bogdan » Memorat
anemarie
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 2


Vezi Profilul
« Raspunde #1 : Octombrie 26, 2010, 01:04:36 »

a primit amenda pentru tarifele practicate? chiar sunt enorme si foarte, foarte greu de sustinut, chiar nu poti sa faci fata la atateat taxe
Memorat
consicont
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1


Vezi Profilul
« Raspunde #2 : Octombrie 26, 2010, 01:35:22 »

Amenda e aberantă si nu are obiect deoarece tarifele sunt doar recomandate nu obligatorii şi, oricum, sunt atat de mari incât nu se pot aplica. Mă îndoiesc sincer că foloseşte cineva tarifele CECCAR. În plus, sunt convins că CECCAR va face în aşa fel încât să recupereze de la membrii săi această amendă.
Memorat
cabo
Global Moderator
Hero Member
*****
Deconectat Deconectat

Mesaje: 186Vezi Profilul
« Raspunde #3 : Octombrie 26, 2010, 01:37:56 »

Sa speram ca nu va face asa si isi va plati din taxele luate pana acum de la membrii CECCAR.
Memorat
gabrielaang
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 4


Vezi Profilul
« Raspunde #4 : Octombrie 26, 2010, 02:07:52 »

Cu siguranta ca tot noi,membrii CECCAR,vom plati aceasta amenda.Oricum platim foarte mult la CECCAR,iar tarifele in cauza sunt de domeniul fantasticului. Nu le vom putea aplica niciodata. Administratorii de firme care,in cea mai mare parte,nu cunosc importanta colaborarii cu un contabil bun si nu stiu sa aprecieze expresia "judecata profesionala", se plang oricum ca tarifele practicate sunt prea mari.Personal,ca administrator de societate de expertiza si evidenta contabila,va pot spune ca practicam niste tarife de care uneori ne este si noua jena,pentru ca sunt extrem de mici,efectiv ne subevaluam. Dar nu avem incotro,trebuie sa ne mentinem in piata,in aceste conditii de criza,in care tot mai multe societati isi suspenda activitatea. Deci nici nu se poate pune problema aplicarii tarifelor aberante aplicate de CECCAR. Din pacate,sunt absolut convinsa ca noi vom fi cei care vom plati amenda. Sumele incasate in trecut de la noi,s-au dus deja pe apa sambetei,in diverse directii si servind diverse interese. Si-au facut sedii la nivel european(chiar mult peste acest nivel),cand era mai important sa ne ajute pe noi,fixandu-ne cotizatii mai mici,cel putin pana trece greul.Deci,dragi colegi,asteptati-va sa vedeti ca din minusculele tarife practicate,veti mai cotiza si pentru amenda primita doar pentru ca nu au fost in stare sa abroge respectiva prevedere.
Memorat
Bogdan
Administrator
Hero Member
*****
Deconectat Deconectat

Mesaje: 167Vezi Profilul WWW
« Raspunde #5 : Octombrie 28, 2010, 04:16:48 »

COMUNICAT DE PRESA CECCAR
În legătură cu Decizia Consiliului Concurenţei de amendare a CECCAR pentru că experţii contabili şi contabilii autorizaţi s-au organizat în cartel în scopul încălcării legislaţiei referitoare la concurenţă, Biroul Permanent al Consiliului Superior al CECCAR face următoarele precizări:
1. Măsura dispusă de Consiliul Concurenţei este netemeinică deoarece se bazează pe:
- supoziţii şi estimări şi nu pe fapte şi acte certe;
- interpretarea eronată şi abuzivă a unor reglementări în domeniu;
- neînţelegerea rolului, naturii juridice şi atribuţiile CECCAR prevăzute în reglementările interne, cele europene şi în standardele internaţionale aplicabile CECCAR;
2. Măsura dispusă de Consiliul Concurenţei este abuzivă deoarece:
- nu s-a demonstrat că sunt întrunite condiţiile prevăzute de art.5 alin (1) lit a) din Legea Concurenţei şi anume că ar exista înţelegeri exprese sau tacite pentru fixarea concertată a tarifelor practicate de experţii contabili;
- nu s-a demonstrat că sunt întrunite cumulativ, aşa cum prevede legea, cele trei condiţii pentru a face aplicabilitate art.5 alin (1) lit a) din lege şi anume:
· existenţa unor întreprinderi sau asociaţii de întreprinderi;
· existenţa unei înţelegeri între întreprinderi;
· înţelegerea să aibă ca obiect sau ca efect împiedicarea, restrângerea sau denaturarea concurenţei pe piaţa românească;
3. Amenda aplicată CECCAR este aberantă, netemeinică şi nelegală deoarece:
- nu s-a demonstrat că veniturile CECCAR luate în calcul ar avea vreo legătură cu metodologia de stabilire a tarifelor recomandată experţilor contabili;
- nu s-a demonstrat că veniturile CECCAR luate în calcul ar avea vreo legătură cu veniturile membrilor; de altfel, din veniturile luate în calcul pentru stabilirea amenzii doar 40% provin din cotizaţii de la membrii iar din acestea peste 50% sunt cotizaţii fixe stabilite cu aproape 10 ani în urmă care nu au nici o legătură cu veniturile membrilor;
- nu a fost constatat vreun temei pentru a încadra fapta la gravitate mare şi de lungă durată;
- nu au fost prezentate dovezi care să conducă la aplicarea de circumstanţe agravante; metodologia a fost publicată în luna februarie 2009 iar corespondenţa Consiliul Concurenţei - CECCAR din anul 2000 a avut cu totul alt subiect; cu toate acestea nimeni şi nimic nu a împiedicat Consiliul Concurenţei să aştepte 9 ani până la declanşarea investigaţiei.
4. Facem precizarea că în perioada 2001 - 2009 nu a existat vreo corespondenţă între Consiliul Concurenţei şi CECCAR în legătură cu vreo încălcare a legislaţiei concurenţei iar după declanşarea investigaţiei CECCAR a aflat noutăţi de la Consiliul Concurenţei doar prin intermediul presei.
5. La raportul de investigare, CECCAR a prezentat zeci de pagini de observaţii prin care s-a demonstrat netemeinicia constatărilor; la observaţiile prezentate şi la concluziile după audierea în faţa Consiliului Concurenţei nu s-a primit vreo poziţie a Consiliului Concurenţei. Numai azi 26 octombrie 2010 după conferinţa de presă organizată de Consiliul Concurenţei având acest obiect, Consiliul Concurenţei a transmis CECCAR Decizia de sancţionare.
Sperăm ca justiţia să facă dreptate.
Biroul Permanent al Consiliului Superior al CECCAR
Sursa: ceccar.ro
Memorat

Pagini: [1] Imprima 
Forum contabilitate Contabile.ro  |  C.E.C.C.A.R.  |  Informatii diverse  |  Subiect: CECCAR a fost sanctionat de Consiliul Concurentei. Amenda este de 950.0000 euro « precedent urmator »
Mergi la:  


 
program de facturare


Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.

Contabilitate Bucuresti
Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media Validat cu XHTML 1.0!